CONSELL MUNICIPAL D’INFANTS D’IGUALADA

El Consell d’Infants de l’Ajuntament d’Igualada es va crear l’any 2017 com un mecanisme de participació que permet als infants fer sentir la seva veu al consistori de la seva ciutat. Els Consells d’Infants són instruments a l’abast dels infants, que els permet exercir el dret de ciutadania amb la participació infantil com a dret fonamental,  implicar-se i actuar amb l’objectiu de transformar la seva pròpia ciutat o poble. 

El Consell d’Infants d’Igualada està format per 30 petits i petites Consellers/es representants de tots els Centres Educatius d’Igualada de Cicle Superior d’Educació Primària. 

TOTES LES EDICIONS DEL CONSELL D’INFANTS

  • CONSELL D’INFANTS CURS 22/23

 CONSTITUCIÓ CONSELL DE LA INFÀNCIA 22/23 

L’11 de novembre del 2022 es va celebrar el plenari municipal de constitució del  nou curs 22/23. Són 30 consellers i conselleres  representants de les 15 escoles d’Igualada qui forma el Consell de la Infància. Molts nervis i molta il·lusió. Un gran equip!

LES SESSIONS DE TREBALL DEL CONSELL

Els dimecres i dissabtes, un cop al mes ens trobem per treballar els projectes que hem proposat per millorar la nostra ciutat. Un espai de participació infantil per parlar de les necessitats d’Igualada amb mirada d’infant. 

FESTA DELS DRETS DELS INFANTS IGUALADA 20N 2022

JO EM CUIDO JUGANT #Dretalasalutmental. El Dept. d’Infància de l’Ajuntament d’Igualada conjuntament amb el Consell d’Infants ha organitzat la festa dels Drets dels Infants. Aquest any la temàtica ha estat la prevenció de la #salutmentalinfantil

1a COLLITA OLI DE SESOLIVERES IGUALADA

Projecte – Una experiència vivencial és el millor aprenentatge d’un projecte. El Consell ha participat de la primera producció d’Oli de la Ciutat. Un nou espai per als infants on aprendre amb la natura i conèixer de primera mà l’esforç i ofici del treball al camp.

DISSENYEM UN NOU PARC A LA CIUTAT

El 26 de febrer el Consell d’Infants ha organitzat una jornada participativa per codissenyar un un nou espai lúdic i familiar al barri de les Comes. Els infants van exposar les seves idees i les famílies del barri van votar les propostes perquè el Consell ho traslladi a l’Ajuntament.

#espaipublicinfància

  • CONSELL INFANTS CURS 20/21

#VEUDELSINFANTS #MILLORARMEDIAMBIENTISALUT #AGENDA2030 #GRÀCIESINFANTS 

 

 

I ….. COMENÇA LA MISSIÓ!! #ODSMAISIGD #MOLTSNERVIS #EMOCIÓ!!

 

 FEM PROPOSTES PER ACONSEGUIR LA NOSTRA MISSIÓ #ODSMAISIGD!!

PROPOSTES DE COM PODEM MILLORAR EL MEDI AMBIENT I LA SALUT A LA NOSTRA CIUTAT   #IGUALADA    SEGUEIX TOTA LA JORNADA!!

 

“COM HO FAREM? La pregunta dona títol a aquesta sessió on els infants expliquen a l’Alcalde i als regidors i regidores de l’Ajuntament d’Igualada quina feina ha fet el Consell d’Infants fins ara i com han treballat conjuntament amb les escoles les seves necessitats i propostes sobre els ODS relacionats amb el Medi Ambient i la Salut. Expliquen com han prioritzat i escollit les propostes finals i, sobretot, COM les volen portar a terme a la seva ciutat. No us la podeu perdre!!!

#veuinfants #participacióinfantil #ciutatsamiguesdelainfància

 

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ DEL CONSELL D’INFANTS

“TALLA LES GOMES” “PROTEGEIX LA NATURA, FAUNA MARINA I TERRESTRE”

SOBRE L’IMPACTE QUE PRODUEIXEN LES MASCARETES QUAN ARRIBEN A LA NATURA  

 

CONSELL D’INFANTS 2019-2020

   

 

    

JORNADES DE TREBALL

BENVINGUTS I BENVINGUDES!! 

ELS PRIMERS ACTES… 20 N

QUÈ ENS PREOCUPA A IGD?

PLUJA D’IDEES DE PROPOSTES!  

PRIORITZEM I DECIDIM !!

 

ACCIONS  DEL CONSELL D’INFANTS 2019-2020

       AL SALÓ DE LA INFÀNCIA 19-20

 

ARRIBA LA PANDÈMIA – IGUALADA ZONA 0 COVID-19 

EL CONSELL D’INFANTS D’IGUALADA DÓNA ÀNIMS A LA RESTA DE NENS I NENES PER LA SITUACIÓ QUE ESTÀ PATINT IGUALADA COVID-19

🗨👫👬👭

“SÓN MOLTES LES PREGUNTES QUE NENS I NENES ENS FEM SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL, PER AIXÒ HEM VOLGUT FER UNA TROBADA AMB ELS REGIDORS/ES DE L’AJUNTAMENT D’IGUALADA PER TROBAR RESPOSTES”🗯

 PODEU MIRAR TOTA LA TROBADA AQUÍ

                           

CONTINUEM EL TREBALL ONLINE, LA PARTICIPACIÓ INFANTIL MÉS QUE MAI !!

Aquests dies treballem per ajudar a dissenyar un E S T I U per infants i A M B infants

CREIEU que hi ha d’haver Activitats d’Estiu a Igualada? ☀️ Com ho viviu? 🤔  Com han de ser les activitats amb aquesta realitat? l’Ovidi, la Martina, l’Arnau, el Jordi, la Clara, l’Arturo, la Saoudathou…. O P I N E N !

 

PARTICIPACIÓ ONLINE AMB UNICEF-«LA INFANCIA OPINA»

Aquests dies participem  en el Progama  “La Infancia Opina” organitzat per Unicef, en què diferents infants de la resta de les Comuntitats Autònomes han pogut explicar la seva experiència al voltant de diferents temes. La Dolça Prat petita Consellera del Consell d’Infants i representant de l’escola Mowgli d’Igualada, ha pogut explicar la seva experiència d’oci dins el confinament i ha animat a la resta d’infants a fer volar la imaginació.

GRÀCIES DOLÇA!!

En aquesta mateix línia, el Consell d’Infants participa en el Cicle de Sessions online de Participació que ha organitzat Unicef.  En aquest cas és la Rita Guasch, petita Consellera i representant de l’Escola Pia d’Igualada, que fa de “ponent” en la sessió per valorar com veu la tornada als carrers, les fases de desconfinament, propostes per cultura i educació… Una iniciativa enriquidora per compartir experiències amb infants d’altres comunitats i escoltar la seva visió sobre l’actual situació. GRÀCIES RITA!!!!! i a l’Escola Pia per ajudar-nos!!

  

Comparteix l'article